De visita a Alacant? Vols saber on menjar una bona paella en la costa valenciana? T'ensenyem els millors restaurants de paella d'Alacant.
Restaurants de paella al poble costaner
Situat en el centre Ànima de Barra és un lloc molt bonic, l’ambient súper acollidor.
Molt típic menjar amb cocktels amb o sense alcohol. L’arròs que més no ha agradat és l’arròs negre de cloïsses i lomitos de llobarro. D’altra banda espectacular el ceviche que està deliciós i també el taxi de galta i gamba vermella.
Pot ser que les racions siguin una mica escasses. Mitjana de 35€
966 60 37 02
Calle Antonio Galdo Chápuli, 15
El Nou Manolín és un referent a Alacant en el qual trobaràs una cuina tradicional alacantina, especialitzats en arrossos.
Si t’agrada provar t’aconsellem la caldereta de ratlla o l’arròs amb sépia. Si vols un clàssic seu prova els canelons o els fantàstics els calamars amb ceba.
Asseure’t en la barra per a “tapear” és una gaudida i et permet provar més coses, però acostuma estar plena. Veure com treballa tot l’Equip és una passada, són molt simpàtics i eficients.
Una mitjana de 52€ per persona. Tens diversos menús a partir de 50€.
965 61 64 25
Calle Villegas, 3
Un restaurant de paelles petitó i acollidor. Si vols una cosa diferent, que et sorprengui aquest és el teu lloc.
Plats totalment diferents del que hi ha avui dia quan surts a menjar fora, amb un “punt” personal.
Alguns de les millors paelles són: arròs amb manetes i gerd, el de calamar, cresta de gall i carxofes o l’arròs de cua i magrana.
Reserva amb antelació o no podràs menjar.
Mitjana 35€
625 78 51 08
Calle Peru 13
El local em va semblar súper bonic. Té música ambient, per si no t’agrada aquest tipus de llocs.
El millor és la varietat de menús a un preu molt competitiu. Si vas amb nens quedaran molt contents.
El menú arrosser ens va agradar molt (té 2, triem el Badia 24,9€ i provem la de rellom amb verdures).
L’atenció al client a vegades es descura, suposo que pel volum de treball.
Una mitjana de 25€ per pax. Hi ha diversos menús entre ells arrosser, el menú diari.
965 20 48 84
calle Castaños, 5
És el restaurant de María José San Román i té una estrella Michelin (2013) i dos sols Repsol. Això es paga.
És un regal per al paladar, la vista (terrassa sobre la mar) i l’olfacte. Bona qualitat del producte i originalitat en la manera de realitzar els plats.
Segons el menú podràs provar diferents arrossos, en el Monastrell vaig provar el melós amb roger i un altre sec amb presa ibèrica. Ens va encantar entreteniments el guaret amb coliflor i plácton.
Menú a partir de 75€.
965 12 66 40
Paseo Marítimo, Almirante Julio Guillen Tato
Un clàssic en el port d’Alacant amb vista a la Marina esportiva. Emplaçament, decoració i ambient d’autèntic luxe.
El producte ve de la llotja de Santa Pola, sens dubte de gran qualitat. les paelles i arrossos les elaboren amb arròs de la varietat Albufera blanquejat per a aquest restaurant.
Per a provar, perquè és de 10, l’ arròs negre amb sepionet i el del señoret. Encara que va a gustos. el millor és que hi ha gran varietat on triar i tot és fresc.
Aprox 40€ per pax
965 20 73 99
Muelle Levante, 6 Marina Deportiva
Si vols ens mullem, perquè no hi ha res pitjor que menjar una mala paella quan estàs de vacances a Alacant, terra d’arrossos.
Pren nota d’aquest restaurant alacantí situat en el centre d’Alacant.
Ho triem per la varietat de paelles i arrossos tan extensa a un preu més que raonable tenint en compte la qualitat del producte.
Menjar: Ens ha encantat i hem seleccionat un arròs alacantí de pells de bacallà per ser gens corrent. Bastant varietat de vins.
(Per a l’arròs a banda cal reservar-lo prèviament).
Servei: Servei de taules atent, amable i molt professional, immillorable.
Local: Disposen d’una magnífica barra parell tapejar, amb un ambient espectacular, es respira tradició. Després disposen d’un elegant restaurant en la seva planta superior. Un local preciós.
Alacant s’està fent un nom com un dels punts culinaris més importants d’Espanya, encara que aquesta regió del sud-est sempre ha tingut un gran talent gastronòmic.
La paella procedeix de la zona situada al nord d’Alacant, prop de València, mentre que el Mediterrani, amb tota la seva riquesa culinària, banya les costes d’aquesta ciutat portuària de la Costa Blanca. A Alacant trobaràs de bars de tapes, restaurants de paella així com locals d’alta cuina.
El menjar tradicional alacantina gira entorn de la mar Mediterrània, del qual procedeixen les seves millors menges. No obstant això, la característica principal de la cuina de la zona, igual que en la resta de la costa oriental espanyola, és l’arròs.
Cal tenir en compte que es tracta d’una regió de cultiu d’hortalisses, per la qual cosa els llegums i les verdures també són responsables d’alguns dels plats clau que componen el menjar tradicional alacantí.
A continuació els arrossos més tradicionals i famosos:
Una ciutat costanera té molts avantatges si a gastronomia ens referim.
És difícil no trobar bons peixos i mariscos per la costa Valenciana. La ubicació, al costat de la mar Mediterrània i gairebé sempre a la llotja, és segur de bons peix a bon preu. Per això els restaurants locals poden oferir bon producte a bon preu. En aquest cas destaquem la paella alacantina.
Alacant és conegut pels seus restaurants de paelles i arrossos, encara que com hem comentat la seva oferta és àmplia. Però nosaltres aquí el que volem és mostrar-te on menjar una bona paella a Alacant, i per això, després del nostre *top 6, et vam mostrar altres opcions.
Alacant compta amb diversos restaurant amb estrella *Michellen on també vas poder degustar arrossos de primera qualitat.
Descobreix els restaurants de paella a domicili o per a portar. Molt còmode.
Al llarg del passeig podràs trobar diversos restaurants d'arròs mariner.
Has provat les paelles en algun dels quiosquets que hi ha per totes les platges d'Alacant?
Barat no vol dir que sigui dolent. Et portem les paelles barates d'Alacant. La millor relació qualitat preu.